Alan Gibbons

Alan Gibbons

Alan Gibbons werd geboren in Warrington (Engeland). Zijn vader werkte op een boerderij en Alan bracht zijn jeugd door op het platteland van Cheshire. Toen Alan acht jaar was, kreeg zijn vader een ongeluk waardoor hij niet langer op de boerderij kon werken. De familie Gibbons verhuisde naar Crewe waar Alan's vader aan de slag ging in een fabriek.

De verhuizing van een klein dorp naar een drukke stad viel Alan behoorlijk tegen. In Crewe werd hij erg gepest en hij moest leren om zichzelf te verdedigen. Later verhuisde Alan nog veel vaker en uiteindelijk kwam hij terecht in Liverpool. Daar werkte hij onder andere in een theefabriek, een meubelfabriek en zelfs in een fabriek waar wc-potten werden gemaakt.

Alan was al ergens in de dertig toen hij besloot dat het hoog tijd werd om eens iets duidelijks met z'n leven te doen. Het leek hem wel leuk om les te gaan geven. Hij ging weer studeren en tegenwoordig staat hij voor de klas op een school in Prescot, Merseyside (Engeland). De volgende logische stap was schrijven. Alan schrijft het liefste over mensen die strijdlustig zijn - misschien wel omdat hij een buitenstaander was toen ze naar het platteland verhuisden én omdat hij vroeger zo erg gepest werd. Hij schrijft over mensen die opkomen voor anderen, voor mensen die gepest worden of gediscrimineerd.

Alan houdt van lezen, schrijven, voetbal en muziek. Hij vindt het geweldig om in een grote stad als Liverpool te wonen, maar soms droomt hij ook nog weleens van zijn slaperige kleine dorpje in Cheshire. En wie weet, misschien verhuist hij ooit op een dag nog wel eens terug.

Kunt u een beschrijving van uzelf geven in drie woorden?
Betrouwbaar, trouw, eigenwijs.

Wat is het leukste aan schrijver zijn?
Je kunt helemaal naar je eigen idee een eigen droomwereld scheppen.

Wat is het vervelendste?
Uren achter de pc zitten om stukken uit je boek te herschrijven.

Welk advies heeft u voor kinderen die willen schrijven?
Lezen, zoveel je kunt! En schrijven. Leer van je fouten en laat je door niets of niemand van je voornemen afbrengen om een boek te schrijven.

Wat voor werk zou u doen als u geen schrijver was?
Dat werk doe ik al. Overdag sta ik voor de klas...