Bestseller voetbalserie Koen Kampioen komt in graphic novel-stijl (7+) bij Kluitman


Uitgeverij Kluitman start in het voorjaar met een gloednieuwe graphic novel-lijn van bestseller boekenserie Koen Kampioen, geschreven door Fred Diks. De wereld van Koen Kampioen bevat nieuwe avonturen van een oude bekende in een nieuw jasje en aangepaste vorm. Het succesvolle illustratorduo ivan & ilia zullen de illustraties maken. Van de serie werden al meer dan 800.000 exemplaren verkocht.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Met deze aangepaste vorm van de sportieve avonturen van de talentvolle Koen Kampioen denken we een nog bredere lezersdoelgroep aan te spreken.  De serie bestaat al 20 jaar en het leek ons en de makers leuk om voor een andere vorm te kiezen. Het is geschikt voor beginnende lezers, maar zal geen leesniveau meekrijgen.’

DE WERELD VAN KOEN KAMPIOEN
Na de succesvolle series voor 7+ en 9+, verschijnt Koen nu voor het eerst in graphic novel-stijl. In dit eerste deel speelt Koen bij de grote club Groen Geel onder leiding van een professionele trainer. Wat een geweldige kans! Maar een van de spelers lijkt een hekel aan hem te hebben: waarom zou hij anders zo onaardig doen? En het gaat er ook wel erg hard aan toe tijdens de wedstrijden… Is dit eigenlijk wel wat Koen wil?

FRED DIKS
Fred Diks schrijft al 20 jaar met veel plezier en succes over voetbalheld Koen Kampioen. Ook schrijft hij de voetbalserie ‘Sam schiet’ voor jongere lezers. Inspiratie heeft hij genoeg: Fred stond jarenlang voor de klas, is voetbalverslaggever voor de Gelderlander én hij heeft twaalf kleinkinderen.

IVAN EN ILIA 
Ivan en Ilia zijn niet alleen een geweldig illustratorduo; ze zijn ook een stel. Met hun kinderen en een heleboel dieren wonen ze aan de rand van Maastricht. Samen hebben Ivan Lodde en Ilia Frins al heel veel mooie boeken gemaakt. Voor Kluitman zijn dat o.a. de boeken over Koen Kampioen, Dansschool de Vlinders en hun zelfgeschreven AVI-boek wat is dat voor beest?, gebaseerd op hun kip Mollie.

De wereld van Koen Kampioen zal in het voorjaar 2025 bij uitgeverij Kluitman verschijnen