Bestsellerauteur Khalid Boudou tekent boekcontract voor Kluitman-novelle


Bestsellerauteur Khalid Boudou (o.a. Het Schnitzelparadijs en Pizzamaffia) werkt aan een spannende novelle die in de zomer van 2025 verschijnt. Hiermee voegt de uitgeverij weer een topauteur toe aan een van de populairste YA-boekenlijnen van dit moment: de Kluitman-novelles.

De Kluitman-novelles zijn spannende, gebonden boeken die aansluiten bij de leefwereld van jongeren en geschreven zijn door aansprekende auteurs. Inmiddels zijn er al meer dan 150.000 exemplaren verkocht en volgt er herdruk na herdruk.

De novelles zijn enorm populair in het onderwijs en geven jongeren (weer) plezier in het lezen, ook voor de leeslijst.

KHALID BOUDOU
Khalid Boudou (1974) oogstte veel lovende kritieken met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs (2001). Vertalingen verschenen in Spanje, Duitsland en Italiƫ. De roman werd bekroond met Het Gouden Ezelsoor, de prijs voor het best verkochte debuut 2002. De verfilming was zowel nationaal (best bezochte Nederlandse film in 2005) als internationaal een groot succes. In 2007 bracht Boudou zijn eerste jongerenroman Pizzamaffia uit. Het boek werd enthousiast ontvangen, bekroond met de Jonge Jury debuutprijs en werd succesvol verfilmd. Zijn jongerenromans worden veel op scholen gelezen.

Foto: Mark Uyl