Bestsellerserie Heksje Lilly gaat verder in geheel nieuwe stijl en wordt Magic Lilly


Al meer dan 20 jaar is Heksje Lilly de favoriet onder de beginnende lezers. Miljoenen exemplaren werden er wereldwijd verkocht en de serie werd succesvol verfilmd. Elk jaar verschijnen er bij uitgeverij Kluitman weer nieuwe titels voor jonge lezers, geschreven door KNISTER. Vanaf dit najaar wordt Heksje Lilly: Magic Lilly, in graphic novel-stijl en vol kleurrijke illustraties.

Het gestolen toverboek is het eerste gloednieuwe avontuur van Magic Lilly, oftewel Heksje Lilly nieuwe stijl. Na meer dan twintig jaar succes en miljoenen verkochte boeken wereldwijd gaat Heksje Lilly met haar tijd mee. De oorspronkelijke auteur KNISTER bundelt zijn krachten met bestsellerauteur Julia Boehme en illustrator Pascal Nöldner. De boeken zijn in graphic novel-stijl en bevatten (iets) minder tekst, meer illustraties en natuurlijk spannende en magische avonturen, zoals we dat van Lilly gewend zijn!

HET GESTOLEN TOVERBOEK
Magic Lilly is een geheime heks. Ze heeft een toverboek onder haar bed liggen, maar niemand mag dat weten, zelfs haar beste vriendin niet. Op een dag is het toverboek verdwenen! Er zit maar één ding op: Lilly moet het zelf terughalen bij tovenaar Grimbald, die er geen goede bedoelingen mee heeft. Wat volgt is een spannend avontuur, waarbij Lilly hulp krijgt van draakje Hektor en de oude heks Surulunda.

KNISTER
Voordat KNISTER fulltime kinderboeken ging schrijven, stond hij voor de klas. Inmiddels is hij een van de beroemdste Duitse kinderboeken­schrijvers. Zijn boeken over Heksje Lilly zijn ver­taald naar veertig verschillende talen. De wereldwijde bestsellerserie is ondertussen ook de basis voor een cartoon-serie en drie films in Duitsland.

JULIA BOEHME
Julia Boehme werd geboren in Bremen. Ze studeerde literatuur en musicologie en werkte daarna als redacteur voor de kindertelevisie. Op een dag herinnerde ze zich dat ze als kind heel graag schrijver wilde worden. Hoe kon ze dat zijn vergeten? Ze besloot toen dat ze alleen nog zou gaan schrijven. Sindsdien doet ze waar ze het meest van houdt: kinderboeken schrijven. Julia woont met haar gezin in Berlijn.

PASCAL NÖLDNER
Pascal Nöldner is freelance illustrator van strips, kinder- en jeugdboeken en animatiefilms. In 2015 voltooide hij zijn ontwerpstudie met een focus op illustratie aan de Hogeschool van Münster met een Bachelor of Arts. Naast zijn werk als illustrator is hij ook freelance acteur en muzikant.

Magic Lilly. Het gestolen toverboek verschijnt dit najaar bij uitgeverij Kluitman.