Dit unieke kinderboek van Kirsten Dorrestijn en Merel Corduwener komt eraan


Dit najaar verschijnt er een uniek en toegankelijk boek over egels bij uitgeverij Kluitman. Het grote egelboek (8+) is geschreven door natuurjournalist Kirsten Dorrestijn en de prachtige illustraties zijn van Merel Corduwener. Het grote egelboek is vanaf 10 december overal verkrijgbaar.

De egel is een uniek dier. Hij komt in heel Nederland voor, misschien ook wel in jouw achtertuin. In Het grote egelboek leer je álles over deze bijzondere dieren: hoe ze leven, wat ze eten, waarom ze zo stekelig zijn en welke gevaren ze moeten trotseren. Het boek geeft ook een kijkje achter de schermen bij de egelopvang en biedt tips hoe je zelf een handje kan helpen om egels te beschermen. Want hoewel ze door hun stekels goed beschermd lijken, kunnen ze onze hulp goed gebruiken! Of je nu meer wilt weten over de familie egel, hun vijanden of hoe je jouw tuin egelvriendelijk maakt – in dit prachtig geïllustreerde handboek lees je alles wat je moet weten over deze stekelige diertjes (met een zacht buikje)!

KIRSTEN DORRESTIJN
Kirsten Dorrestijn hield als kind graag slakkenracen, ving hommels met haar handen en staarde urenlang naar lieveheersbeestjes. Na een studie Nederlands ging ze als auteur en freelance natuurjournalist werken voor verschillende kranten, tijdschriften en natuurorganisaties. Ze is gefascineerd door ‘stadsnatuur’: dieren en planten tussen de bakstenen, dus dit egelboek is haar op het lijf geschreven!

>> Kijk voor meer informatie op kirstendorrestijn.nl.

MEREL CORDUWENER
Merel Corduwener is een illustrator uit Amsterdam. In haar illustraties verwerkt ze uiteenlopende thema’s zoals duurzaamheid, het Nederlandse landschap en de dood. Merels werk wordt gekenmerkt door humor, heldere kleuren en zit vol met details. Ze werkt voor musea en diverse dagbladen zoals de Volkskrant en NRC Handelsblad. In 2022 verscheen haar boek Tot over mijn oren in het plastic en in 2023 haar eerste prentenboek Het Kijkmeneertje.

>> Kijk voor meer informatie op merelcorduwener.com.

>> Kijk hier voor meer informatie over Het grote egelboek