Kirsten Dorrestijn & Merel Corduwener maken uniek en bijzonder kinderboek over de egel


Natuurjournalist Kirsten Dorrestijn werkt aan een mooi en toegankelijk standaardwerk voor kinderen over de egel. De prachtige illustraties worden gemaakt door Merel Corduwener. Het grote egelboek (8+) verschijnt komend najaar.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Mijn overbuurvrouw, die zelf egels opvangt thuis en erg begaan is met hun lot, liet weten dat ze geen mooi actueel non-fictie kinderboek over egels kon ontdekken en of Kluitman hier iets in kon betekenen. Kirsten Dorrestijn heeft vervolgens een fantastisch boek geschreven met alles wat je wilt weten over egels en de geweldige illustraties van Merel Corduwener maken van omslag en inhoud één groot feest. Een rijk boek waarin je moet blijven kijken en lezen, een aanwinst voor jong en oud.’

HET GROTE EGELBOEK
De egel is een uniek dier. Hij komt in heel Nederland voor, misschien ook wel in jouw achtertuin. Met zijn scherpe stekels hoeft hij voor niemand bang te zijn. En dreigt er toch gevaar? Dan rolt hij zich gewoon op tot een balletje! Ondanks al die scherpe prikkers vinden veel mensen egels heel schattig. Maar een mooi en actueel kinderboek over dit bijzondere diertje was er nog niet. Dus daar komt verandering in!

Het grote egelboek is geschreven door natuurjournalist Kirsten Dorrestijn en prachtig geïllustreerd door Merel Corduwener. In dit boek lees je álles over egels: waarom ze zo bijzonder zijn, hoe ze leven, waarom ze zo stekelig zijn. En je krijgt een kijkje bij de egelopvang en leert wat je zelf voor egels kan doen (want een beetje hulp kunnen ze wel gebruiken).

KIRSTEN DORRESTIJN
Kirsten Dorrestijn hield als kind graag slakkenracen, ving hommels met haar handen en staarde urenlang naar lieveheersbeestjes. Na een studie Nederlands ging ze als auteur en freelance natuurjournalist werken voor verschillende kranten, tijdschriften en natuurorganisaties. Ze is gefascineerd door ‘stadsnatuur’: dieren en planten tussen de bakstenen, dus dit egelboek is haar op het lijf geschreven!

MEREL CORDUWENER
Merel Corduwener is een illustrator uit Amsterdam. In haar illustraties verwerkt ze uiteenlopende thema’s zoals duurzaamheid, het Nederlandse landschap en de dood. Merels werk wordt gekenmerkt door humor, heldere kleuren en zit vol met details. Ze werkt voor musea en diverse dagbladen zoals de Volkskrant en NRC Handelsblad. In 2022 verscheen haar boek Tot over mijn oren in het plastic en in 2023 haar eerste prentenboek Het Kijkmeneertje.

Het grote egelboek verschijnt najaar 2024 bij uitgeverij Kluitman.