Nadine Swagerman schrijft prachtig kerstverhaal voor alle YA-lezers in JIJ DOET ERTOE van Kluitman


Nadine Swagerman werkt aan een prachtig YA-kerstverhaal in de nieuwe JIJ DOET ERTOE-lijn van uitgeverij Kluitman. Een ongelooflijke kerst verschijnt in oktober en gaat ongetwijfeld weer veel lezersharten raken en veroveren.

Inclusiviteit staat centraal in de serie JIJ DOET ERTOE, met aandacht voor onder andere lhbtiqa+ -thema’s. In deze lijn zullen boeken verschijnen met belangrijke maatschappelijke en sociale thema’s. En het zullen boeken zijn waarin kinderen en jongeren zichzelf kunnen herkennen. Ook willen we lezers iets extra’s bieden, namelijk op een toegankelijke manier te weten komen wat er om je heen gebeurt en begrip te krijgen voor de wereld om je heen. De boeken in JIJ DOET ERTOE zijn te herkennen aan het logo en bij elk boek komt er een lesbrief. Zodat we met elkaar in gesprek zullen blijven. Want dat is hard nodig.

EEN ONGELOOFLIJKE KERST
Noëlle heeft een enorme hekel aan de decembermaand en dan vooral aan kerst. Ze haat alle verplichtingen, de zogenaamde gezelligheid met haar familie, en haar haren gaan rechtop staan van de vreselijke kerstliedjes die wekenlang overal te horen zijn. Dat ze een moeder heeft die juist dol is op de feestdagen helpt niet echt.

Een paar weken voor kerst organiseert de kerk haar jaarlijkse benefiet om geld op te halen voor het goede doel. Noëlle wordt door haar moeder gedwongen om daar te gaan helpen. Iets waar ze totaal geen zin in heeft. Als dan ook nog eens blijkt dat ze samen moet werken met iemand met wie ze een paar weken eerder een aanvaring had, heeft ze geen idee hoe ze de avond moet doorkomen. Dan gebeurt er iets wat ze niet aan zag komen.

NADINE SWAGERMAN
Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster te worden. Ze stond in de finale van twee schrijfwedstrijden en in 2018 kwam haar droom uit toen haar debuut Eén waarheid bij uitgeverij Kluitman verscheen. Met dit boek heeft ze de Jonge Jury Debuutprijs 2019 gewonnen. Daarna verschenen de novelles Maar ik ben jou niet (2020) en Wat we niet zeggen (2022) en de YA-roman Aan de andere kant van geluk (2022). Nadine is ambassadeur van de nieuwe lijn JIJ DOET ERTOE. Daarin verscheen vorige week haar boek De helft van mij.

Een ongelooflijke kerst verschijnt in oktober.