Nieuw spannend boek van bestsellerauteur Alan Gratz verschijnt bij Kluitman


Bestsellerauteur Alan Gratz, bekend van onder andere De jongen die tien concentratiekampen overleefde, komt met een nieuw en spannend verhaal. Pearl Harbor gaat over twee vrienden die zich ten tijde van de aanval op marinebasis Pearl Harbor op een van de schepen bevinden. Het boek bevat ook een stripkatern. Pearl Harbor is vanaf 26 september overal verkrijgbaar.

Na het succes van De jongen die tien concentratiekampen overleefde, waarvan er meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht, zijn er nog zeven boeken van Alan Gratz bij Kluitman verschenen. Alan Gratz steekt belangrijke (historische) gebeurtenissen in een spannend en avontuurlijk jasje voor de jeugd. Na onder andere D-day en 9/11 volgt nu Pearl Harbor.

PEARL HARBOR
Beste vrienden Frank en Stanley wonen op Hawaï. Hun vaders zijn gestationeerd op marinebasis Pearl Harbor en ze leiden een zorgeloos leventje. Maar als de jongens op een dag een rond- leiding krijgen op slagschip USS Utah slaat het noodlot toe. Uit het niets razen er Japanse vliegtuigen over die schoten afvuren en bommen laten vallen. Frank en Stanley zoeken dekking en langzaam dringt de schokkende werkelijkheid tot hen door.

De Verenigde Staten verklaren de oorlog aan Japan en ook de vriendschap van de jongens komt onder druk te staan. Stanley is Japans-Amerikaans, wat hem in de ogen van de meeste mensen ‘de vijand’ maakt. Lukt het Frank en Stanley om deze beruchte dag te overleven en is hun vriendschap bestand tegen zo veel verdeeldheid en vooroordelen?

ALAN GRATZ
Alan Gratz is de auteur van verschillende YA-boeken, waaronder De jongen die tien concentratiekampen overleefde, D-day en 9/11. Zijn boeken zijn populair bij tieners én volwassenen. Van zijn boeken zijn inmiddels meer dan 80.000 exemplaren in Nederland verkocht. Alan woont met zijn vrouw en dochter in North Carolina