Nieuwe serie voor beginnende lezers: ‘Helden op poten’, met waargebeurde verhalen over dierenhelden


Kluitman start dit najaar met een nieuwe serie voor beginnende lezers: Helden op poten. De serie met waargebeurde verhalen over dierenhelden wordt geschreven door Fiona Rempt en geïllustreerd door Barbara Mulderink.

Het eerste boek in de serie is Bläsz, de dappere hond en gaat over een heldhaftig hondje tijdens de Watersnoodramp. Bläsz, de dappere hond is vanaf 11 december overal verkrijgbaar.

BLÄSZ, DE DAPPERE HOND
Bläsz was een jong, vrolijk hondje dat bij boer Flip de Jonge woonde in het Zeeuwse dorpje Scharendijke. Op de boerderij hielp hij met het drijven van de koeien. Dag in, dag uit. Tot de dag van de ramp. Tijdens de Watersnoodramp van 1953 redde Bläsz het leven van tientallen koeien.

FIONA REMPT
Fiona Rempt weet in haar boeken fantasie en werkelijkheid altijd perfect te combineren, waardoor je er als lezer helemaal in opgaat. In totaal schreef Fiona ruim vijftig kinderboeken, waaronder verschillende AVI-boeken, de 10+-serie ‘De Orde van de Drakenmenners’ en de 5+-serie over Daan. Haar boeken zijn in vele talen vertaald.

BARBARA MULDERINK
Barbara Mulderink is al twintig jaar werkzaam als illustratief vormgever, animator, spelletjes-en-andere-dingenmaker. Ze volgde opleidingen aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en de Kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. Haar stijl is speels, humoristisch en krachtig.

>> Kijk hier voor meer informatie over Bläsz, de dappere hond