Prachtig YA-kerstverhaal van Nadine Swagerman verschijnt in JIJ DOET ERTOE-lijn van Kluitman


Nadine Swagerman, bekend van onder andere de aangrijpende YA-roman De helft van mij, komt in oktober met een prachtig kerstverhaal voor young adults. Het boek zal verschijnen in de nieuwe JIJ DOET ERTOE-lijn van uitgeverij Kluitman en is vanaf 18 oktober overal verkrijgbaar.

Als er één ding is waar Noëlle een hekel aan heeft, is het kerst. Al die verplichtingen, de zogenaamde gezelligheid met de familie en die vreselijke kerstliedjes die je maar blijven achtervolgen. Ze kijkt dan ook niet echt uit naar het jaarlijkse benefiet van de kerk waarbij ze verplicht moet helpen. Al helemaal niet als ze gedwongen wordt samen te werken met iemand met wie ze onlangs nog een aanvaring had. Hoe moet ze deze afschuwelijke decembermaand ooit doorkomen?

NADINE SWAGERMAN
Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster te worden. Ze stond in de finale van twee schrijfwedstrijden en in 2018 kwam haar droom uit toen haar debuut Eén waarheid bij uitgeverij Kluitman verscheen. Met dit boek heeft ze de Jonge Jury Debuutprijs 2019 gewonnen. Daarna verschenen de novelles Maar ik ben jou niet (2020) en Wat we niet zeggen (2022) en de YA-roman Aan de andere kant van geluk (2022). Nadine is ambassadeur van de nieuwe lijn JIJ DOET ERTOE. Daarin verscheen haar laatste boek De helft van mij (2024).

JIJ DOET ERTOE
In de JIJ DOET ERTOE-serie staat inclusiviteit centraal, met onder andere aandacht voor lhbtiqa+-thema’s. In deze lijn verschijnen boeken met belangrijke maatschappelijke en sociale onderwerpen. En het zijn boeken waarin kinderen en jongeren zichzelf kunnen herkennen. Ook willen we lezers iets extra’s bieden, namelijk op een toegankelijke manier te weten komen wat er om je heen gebeurt en begrip krijgen voor de wereld om je heen. De boeken in JIJ DOET ERTOE zijn te herkennen aan het logo en bij elk boek wordt ook een lesbrief gemaakt. Zodat we met elkaar in gesprek blijven, want dat is hard nodig.