Stine Jensen werkt aan nieuw filosofisch kinderboek over familie (9+), Marijke Klompmaker illustreert


Voorjaar 2025 verschijnt er een nieuw filosofisch kinderboek van bestsellerauteur Stine Jensen bij uitgeverij Kluitman. Alles is familie wordt weer kleurrijk en jensen eigenzinnig geïllustreerd door Zilveren penseel-winnaar Marijke Klompmaker. Het is inmiddels tien jaar geleden dat Jensens eerste kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bij uitgeverij Kluitman verscheen. Zij won daarmee de Zilveren griffel.

De opzet van het boek is gelijk aan de succesvolle Alles – boeken van Stine Jensen: met een verhaal van een kind, vragen, informatieve stukken en boordevol opdrachten en tips. Van de filosofische kinderboeken van Stine Jensen werden al meer dan 110.000 exemplaren verkocht.

ALLES IS FAMILIE
Je vrienden kun je kiezen, maar je familie niet. Het gezin waarin je opgroeit heeft grote invloed op wie jij bent of kan worden: daar worden gewoontes gevormd, levenslessen meegegeven en krijg je een blauwdruk mee voor het leven. En ook familie kan veel invloed hebben op hoe je wordt opgevoed en wie je bent. Zo hebben veel opa’s en oma’s een oppasdag of zie je je neven en nichten op verjaardagen, familie-uitjes, of tijdens vakanties.

In dit vrolijke familieboek ga je op ontdekkingsreis: wat betekent familie voor jou? Ken je je familiegeschiedenis? Lijk je meer op je vader of je moeder?

STINE JENSEN
Stine Jensen is geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over onderwerpen als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen. Stine Jensens filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel en stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken-bestsellerlijst. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

MARIJKE KLOMPMAKER
Marijke Klompmaker heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd in Nederland en België. Ze tekent voor zowel kinderen als volwassenen. Het leukste aan illustreren vindt zij: de lezer verrassen, een nét iets andere invalshoek kiezen, als het kan met een beetje humor en de fantasie die zij in illustraties voor kinderen kwijt kan. Samen hebben Stine en Marijke nu 7 boeken gemaakt!