YA-debuut van auteur Lotte Petersen verschijnt in oktober bij uitgeverij Kluitman


Lotte Petersen, die al meerdere succesvolle feelgoodromans op haar naam heeft staan, komt binnenkort met haar eerste YA-novelle. Oneven is de tweede novelle+ in de succesvolle novellereeks van uitgeverij Kluitman. Oneven is vanaf 15 oktober overal verkrijgbaar.

Na het succes van de Kluitman-novelles, waarvan er al meer dan 130.000 exemplaren zijn verkocht, is Kluitman gestart met de novelle+. Deze serie bevat spannende boeken voor de fans van de succesvolle Kluitman-novelles, maar zijn iets dikker en hebben een herkenbare zilveren rug. Allereerst verscheen eind augustus 2024 48 uur van Marcel van Driel. Oneven is het tweede boek in de serie.

ONEVEN
Het leven van de zestienjarige Ezra staat plotseling op z’n kop wanneer zijn populaire tweelingbroer tragisch om het leven komt. Ineens voelt Ezra zich ook als een soort spook. Zijn ouders zijn zo verdrietig dat ze hem amper aan kunnen kijken. Zijn vrienden durven geen grapjes meer te maken en zelfs de hond is van slag.

Wanneer Ezra na de zomervakantie een nieuwe klasgenoot krijgt, is hij maar wat blij. Met de zeventienjarige Alex heeft hij meteen een goede klik en in tegenstelling tot de rest van zijn omgeving gedraagt Alex zich normaal. Hij houdt zich niet bezig met Ezra’s broer of het tragische incident.

Maar dan begint Ezra te vermoeden dat Alex iets achterhoudt… Want waarom weet hij dingen die hij niet kan weten? Als Ezra dan ook nog verliefd wordt op het zusje van Alex, wordt alles nóg ingewikkelder.

LOTTE PETERSEN
Lotte Petersen studeerde Film- en literatuurwetenschap en Letterkunde. Ze woonde op verschillende plekken in binnen- en buitenland; ervaringen die ze graag gebruikt voor haar verhalen. Naast het schrijven van boeken, werkt Lotte ook als schrijfdocent en journalist. Voor Kluitman schrijft ze haar eerste Young Adult.

Oneven | Lotte Petersen | € 14,99 | 160 pagina’s | 12+ | verschijnt 15 oktober 2024 | Kluitman | isbn 978 90 206 5312 0